Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز بزرگداشت ابوعلی سینا، دانشمند و حکیم بزرگ ایرانی، پیامی صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام وزیر فرهنگ به شرح زیر است:
«جغرافیای معرفتی و فرهنگی ایران اسلامی، بالنده به وجود حکیمان و دانشمندانی است که هر یک، سهمی انکار ناپذیر در غنای فرهنگ، هنر و اندیشه این سرزمین داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، نقش ممتاز شخصیتی، چون شیخ الرئیس ابوعلی سینا کتمان ناشدنی است؛ عالم و حکیمی که نه تنها فرید عصر خود که فرید تمامی اعصار و دهور است.
بوعلی هزار سال پیش یعنی در قرن چهارم هجری مرز‌های علم و ادب و حکمت را در نوردید و در وادی عشق و معرفت سکنی گزید. او در تاریکی قرون وسطای مغرب زمین، یک حادثه بود؛ از آن رو که در سیاهی و تاریکی و هیچ‏ندانی، چراغی بر افروخت و چونان آفتابی از این سوی دنیا، بر جهانیان فروغ و روشنایی بخشید.
بوعلی و شیخ شهاب‌الدین سهروردی دو اندیشه تابناکِ حکمی هستند که در یک امتداد خطی در جغرافیای ایران اسلامی چشم نوازی می‌کنند؛ یکی در همدان با مشرب مشایی و دیگری در سهرورد زنجان با رویکرد اشراقی. چه زیباست آن روز که راهی گشوده شود بین سهرورد و همدان تا از این رهگذر اشراق و مَشاء همنشینی صمیمانه‌ای را با یکدیگر تجربه کنند و گردشگران علمی و فسلفی از سرتاسر جهان رهسپار سهرورد و همدان شوند تا هم موطن شیخ اشراق را دیدن کنند و هم به دیدار بوعلی در هگمتانه بشتابند. بی‌تردید پیوند خط سیر سهرورد و همدان، می‌تواند جریان جدیدی را برای علاقه‌مندان و پژوهشگران این حوزه به بار آورد و این یکی از برنامه‌های جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت مردمی است.
شایسته است که همدان به پایگاه ابن سینا پژوهی جهان تبدیل و آثاری در خور درباره آراء فلسفی ابن سینا منتشر شود و از آراء او به تعبیر رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) منظومه سازی شود؛ خصوصاً از این منظر که دنیا بوعلی را از نگاه طب می‌شناسد، اما ما باید بوعلی را از همه زوایا از فقه و فلسفه و تفسیر گرفته تا منطق و ادب و عرفان به جهانیان بشناسانیم.
این چنین می‌توان نقبی به گذشته برای ساختن حال و آینده زد؛ نه صرفاً از این نگاه که گذشته ما پرافتخار است که هست، بلکه با این نگاه که چگونه می‌توان گذشته پرافتخار را به فردای پرافتخارتر در تمدن نوین اسلامی متصل کرد.
یکم شهریور، زاد روز این حکیم و دانشمند بزرگ را که مزیّن به روز پزشک است، به تمامی دوستداران آثار و مفاخر فرهنگی ایران به ویژه پزشکان گران قدر و اصحاب علم و معرفت در ایران و سرتاسر جهان تبریک می‌گویم.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وزیر فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان

طاهره فامیل خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص برنامه‌های دهه کرامت گفت: با توجه به نزدیک شدن به سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه «سلام الله علیها» و روز دختر، جشن‌ها، رویدادها و برنامه‌های فرهنگی در راستای تکریم دختران استان همدان برگزار می‌شود.

مسئول نهضت پیشرفت بانوان افزود: امسال سومین سالی است که با یاری خداوند متعال و هم افزایی میان مجموعه‌های فرهنگی، سلسله جشن‌های «ماهدخت» را در همه شهرستانها برگزار می‌کنیم.

وی هدف از برگزاری این جشن‌ها را تکریم جایگاه والای دختران در خانواده و اجتماع و فرهنگ سازی در خصوص این موضوع دانست و گفت: در نگاه خداوند و ائمه اطهار «علیهم السلام» دختران هدیه و برکتی از جانب خداوند هستند که به واسطه قدم گذاشتن آنها در هر خانواده‌ای، پدر و مادر مستحق دریافت پاداش و بهشت می‌شوند و برای تربیت خوب آنها آمرزیده می‌شوند.

فامیل خلیلی بیان کرد: تکریم دختران منجر به افزایش عزت نفس و شکل گیری صحیح هویت دخترانه می‌شود و در ایحاد جامعه‌ای با حضور بانوان بالنده و با حیا و با نشاط بسیار مؤثر خواهد بود.

وی در مورد هم افزایی بین مجموعه‌ها اشاره کرد: که این جشن‌ها همه ساله با حمایت ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها، ستادها و بنیاد نوجوان، اداره آموزش و پرورش، اداره ارشاد اسلامی، جامعه القرآن، فرمانداری، کانون پرورش فکری، مجموعه‌های فرهنگی و قرآنی برگزار می‌شود.

برنامه‌ها از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۳۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

برخی از مهم‌ترین برنامه‌های این ایام عبارتند از:

برگزاری حداقل یک جشن بزرگ با عنوان ماهدخت در سالن‌ها و پارکهای بزرگ شهر

برگزاری رویدادهای فرهنگی «دختران حاج قاسم»

تجلیل از دختران برگزیده و شاخص فرهنگی، هنری، ورزشی، قرآنی و کارآفرین در محلات

برگزاری بازارچه خود اشتغالی دختران و بانوان

برگزاری مسابقه و پویش حرف آوردی های همدان با عنوان «فردامون»

پیگیری دیدار دختران برگزیده با امامان جمعه شهرستانها در دهه کرامت

برگزاری طرح کافه گفتگو در اماکن عمومی و در کافه رفیقانه با حضور دختران

معرفی دختران برگزیده به صدا و سیما

کد خبر 6097569

دیگر خبرها

  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • اجرای ۳۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • پیام سپاه لرستان به مناسبت هفته بسیج سازندگی
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی